برنامه نویسی وب چگونه یاد بگیریم


برنامه نویسی وب را به چه صورت یاد بگیریم؟

این سوالی می باشد که هرکسی بخواهد وارد دنیای برنامه نویسی وب شود از خودش می پرسد و خیلی از افراد در رویکرد آموزش در این مسیر مبتلا سردرگم میباشند و نمی دانند از کجا برنامه نویسی وب را آغاز کنند.

در این مطلب اشاره مختصر و اثرگذار و حساس زبانی صریح و ساده نگاهی خوا‌هیم کرد به سیر کامل برنامه نویسی وب که از کجا آغاز کنیم و به چه جایی برسیم؟! برنامه نویسی وب را با کدنویسی به لهجه ساده تجربه کنید.

انواع برنامه نویسی وب چیست؟

در کل ۲ مدل وب سایت داریم، وب سایت های استاتیک یا ایستا و سایت های داینامیک یا این که پویا.

وبسایت های استاتیک یا این که ایستا : وبسایت های ایستا یا این که استاتیک، به تارنما هایی گفته می شود که محتوا اثبات هست و به خواسته طولانی تر نمودن محتوای جدید، میباست مجدداً کدنویسی کرد.

مثلاً شما یک وب سایت دارید دارای ۵ کاغذ و به منظور اضافه نمودن صحفه جدید، می بایست دوباره کدنویسی کنید و بقیه صفحه ها را نیز به مراد دسترسی به همین صفحه، ویرایش کرده و لینک به همین ورقه تازه را ساخت کنید. به همین چنین تارنما هایی، تارنما ایستا گفته می شود.

وبسایت های داینامیک یا این که پویا : وبسایت های پویا، در علیه وبسایت های ایستا قرار دارا‌هستند و فعالیت حساس همین گونه وبسایت ها، به مراتب اسان خیس و همینطور بهتر می باشد. در سایت های پویا، شما یکبار کدنویسی هسته را انجام می بدهید و آن‌گاه اصلی آسانی می توانید مطالب را منتشر کنید.

به طور نمونه در صورتی که با سرویس های بلاگدهی فعالیت کرده و آشنایی داشته باشید، می توانید کی سایتی طراحی نمایید که مهم به کارگیری از پنل رئیس دیتا های را دریافت کرده و به شکل پویا در سایت اکران دهد و در شکل انتشار مطلب و محتوای جدید، احتیاجی به کدنویسی نیست.

 

 

 

HTML، او‌لین گویش برنامه نویسی وب

برنامه نویسی وب را <span class=changed>به چه صورت</span> <span class=changed>بنیادی</span> یاد بگیریم؟” width=”630″ height=”315″ data-lazy-srcset=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/html-website2.jpg 630w, https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/html-website2-300×150.jpg 300w” data-lazy-sizes=”(max-width: 630px) 100vw, 630px” data-lazy-src=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/html-website2.jpg” data-ll-status=”loaded” /></p>
<p style=HTML که سرواژه های Hypertext Markup Language می باشد، یک لهجه آرم گذاری می باشد که به مراد ایجاد ساختار و  قالب ورقه وب گزینه استفاده قرار میگیرد. به کمک آموزش HTML شما می توانید مشخص و معلوم نمایید که در ورقه وب خود یک‌سری بخش دارید و محتوای هر بخش را معلوم کنید.

 

 
 

 

زبان HTML، جزء لاینفک برنامه نویسی وب میباشد و شما هر سایتی که بخواهید طراحی کنید، به هر زبانی، می بایست که اهمیت استفاده از HTML ساختار اولیه سایت خود را فراهم کرده و آنگاه مهم به کار گیری از بقیه گویش ها، کدنویسی های دیگر بخش ها را انجام دهید.

به طور مثال می خواهید معین کنید که وبسایت شما ۴ قسمت اساسی عناوین سربرگ، ستون کناری، قاب محتوا و پاصفحه داشته باشد. می بایست در شروع عمل با به کارگیری از html این نصیب را ساخت و تعریف و تمجید نمایید و بعد با به کار گیری از بقیه گویش ها، کد نویسی های دیگر بخش ها را انجام دهید.

 

CSS، لهجه منحصر استایل دهی

برنامه نویسی وب را <span class=changed>چطور</span> <span class=changed>اصولی</span> یاد بگیریم؟” width=”630″ height=”315″ data-lazy-srcset=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/css-website.jpg 630w, https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/css-website-300×150.jpg 300w” data-lazy-sizes=”(max-width: 630px) 100vw, 630px” data-lazy-src=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/css-website.jpg” data-ll-status=”loaded” /></p>
<p style=هنگامی که لهجه HTML ارائه شده، صرفاً به مراد اکران متن و عکس ارائه شده بود انتظار نمی رفت تا سایت های کنونی را طراحی کرد. همانطور که گفتیم، زبان html صرفاً ساختار وبسایت را طراحی می کند یعنی شما فقط می توانید مشخص و معلوم کنید که سایتتان چه اسکلتی دارد، اما نمی توانید مشخص نمایید که این اسکلت بندی، به چه شکلی باشد.

 

یه آغاز خوب!
 

 

به مراد بهبود سایت های طراحی شده و همینطور رخ دهی به وب سایت ها و رفع نواقص گویش HMTL، آموزش CSS را می بایست آغاز کنید.

CSS که مخفف Cascade Style Sheets می باشد، یکی از دیگر از گویش های نشانه گذاری پایین وب است که به عضو این قابلیت را می دهد تا معین کنید که در ورقه وب طراحی شده، هر کدام از اجزای سایت، چه شکلی و ابعادی داشته باشد. در واقع زبان CSS به خواسته تکمیل طراحی رابط کاربری سایت ارائه شد.

 

جاوا اسکریپت، نخستین گویش اسکریپت نویسی زیر وب

برنامه نویسی وب را <span class=changed>به چه صورت</span> <span class=changed>اصولی</span> یاد بگیریم؟” width=”630″ height=”315″ data-lazy-srcset=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/javascript-website.jpg 630w, https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/javascript-website-300×150.jpg 300w” data-lazy-sizes=”(max-width: 630px) 100vw, 630px” data-lazy-src=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/javascript-website.jpg” data-ll-status=”loaded” /></p>
<p style=بعد از ارائه زبان های HTML و CSS، نیاز شدیدی به یک لهجه احساس می شد تا به عضو این قابلیت و امکان را دهد که بتواند در سمت کاربر مشاهده کننده، برنامه نویسی خاصی انجام دهد.

زبان html صرفاً به مراد طراحی ساختار وبسایت گزینه به کارگیری قرار می گیرد البته به خواسته انجام بعضی امور، مثل اعتبارسنجی فرم ها، برقراری رابطه دارای سرور و انجام بعضا امور سمت عضو و..، لهجه html توان به اندازه را نداشت.

 

اسکریپت نویسی وب چیست؟!
زبان جاوا اسکریپت و استفاده آن در طراحی صفحات وب 

 

به خواسته برطرف نمودن این مشکل، در سال ۱۹۹۵، گویش برنامه نویسی livescript که بعد ها به جاوا اسکریپت تغییر اسم دیتا شد، ارائه گردید. متأسفانه اشتباهی که بیشتر کاربران می کنند، همین است که همین گویش برنامه نویسی را کلیدی جاوا نادرست می گیرند این برداشت را دارا‌هستند که این زبان، از مشتقات زبان جاوا می باشد. در صورتی که اینطور نیست!

به یاری لهجه جاوا اسکریپت شما می توانید در وب سایت خود، بر روی نصیب های دیگر وبسایت در دست گرفتن داشته و عملکرد بخش های مختلف وب سایت را در اختیار گرفتن کرده و یا حالات و وضعیت خاصی را پیاده سازی کنید.

در کنار اهمیتی که جاوااسکریپت دارد، کتابخانه های ان نیز زیاد با هستند. تکنولوژی Ajax نیز بر اساس جاوا اسکریپت پیاده سازی شده است. همچنین، جاوا اسکریپت دارای کتابخانه هایی هست که هر کدام می توانند در قسمت های مختلفی، کاربر داشته باشند به طور نمونه jQuery و یا AngularJS.

 

jQuery، یکی از از مهمترین کتابخانه‌های جاوا اسکریپت

jQuery یکی از از کتابخانه‌های جاوا اسکریپت میباشد که به خواسته تسهیل کدنویسی به لهجه جاوا اسکریپت، گزینه به کارگیری قرار می‌گیرد. در جاوا اسکریپت به خواسته انجام بعضی امور، نیاز بود تا حجم بالایی از کدها نوشته و پیاده سازی شود. همین کار علاوه بر این که حجم صفحات را بالا می برد، منجر ارتقاء زمان کدنویسی هم می‌شد و مشکلاتی فراوانی را در بر داشت.

در jQuery یک سری از این مباحث کدنویسی شده و مهیا میباشند و به منظور دسترسی به همین قطعه کدها و انجام آن امور، به جای نوشتن حجم بالای کدهای جاوا اسکریپت، کافیست تا دارای به کار گیری از قوانین و قواعد انتخاب شده برای jQuery، همان کار را اساسی چندین خط کد انجام دهید. همین عمل مزایای متعددی داراست که از مهمترین ان ها، صرفه جویی در زمانه می‌باشد.

در کنار تمام همین مزایا، jQuery شامل لیست کاملی از توابع مربوط به کارهای گرافیکی می‌باشد و به شما همین امکان را می‌دهد تا جلوه‌های زیبایی را در تارنما خویش پیاده سازی کنید.

نکته : اگر شما اصلی استفاده از زبان‌های معرفی شده در بالا، سایتی را طراحی کنید، وب سایت شما سایتی ایستا خواهد بود که محتوا و کلیه صفحات ثابت میباشند و درصورتیکه بخواهید صفحه‌ای نو و یا بخش نو به صفحه ها اضافه کنید، می‌بایست کدنویسی کل صفحات را تغییر دهید. البته قبل از تحلیل توضیحات سایت‌ها پویا، اجازه دهید تا پاره ای در آیتم لایه‌های برنامه نویسی حرف کنیم.

آموزش اسکریپت برنامه نویسی jQuery در آتی ای نزدیک!

لایه های برنامه نویسی وب

در راستا برنامه نویسی، می اقتدار گفت که برنامه نویسی در دو لایه کلی انجام می شود. لایه Front-End که برنامه نویسی انجام شده در همین بخش، مربوط به رابط کاربری است و لایه Back-End که برنامه نویسی انجام شده در این بخش، مربوط به پشت صحنه می باشد و کاربر به شکل مستقیم آن را حس نمی کند، ولی سرانجام اجرای کدهای متن شده در Back-End، به کاربر نمایش داده می شود.

  •  

به رخ ظریف تر بخواهیم بگوییم، کاربر در Front-End، کاری را انجام می دهد. به طور مثال، فرمی را لبریز می کند، همین داده ها از طرز Front-End به Back-End ارسال شده و در Back-End پردازش می شود و عاقبت پردازش به Front-End برگشت دیتا شده و در قالب مشخص شده، به عضو سناریو داده می شود.

زبان هایی که در بالا معرفی شدند، مربوط به کدنویسی قسمت Front-End می شود ولی به مراد کدنویسی در Back-End، تعدادی لهجه وجود دارااست که از مهمترین آن ها، PHP و ASP.Net می باشد. همچنین به منظور طراحی سایت های پویا، می بایست از گویش های برنامه نویسی PHP و Asp.NET و جاوا و پایتون به کارگیری کرد.

PHP، پراستفاده ترین لهجه برنامه نویسی وب

برنامه نویسی وب را <span class=changed>به چه صورت</span> <span class=changed>بنیادین</span> یاد بگیریم؟” width=”630″ height=”315″ data-lazy-srcset=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/php-website2.jpg 630w, https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/php-website2-300×150.jpg 300w” data-lazy-sizes=”(max-width: 630px) 100vw, 630px” data-lazy-src=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/php-website2.jpg” data-ll-status=”loaded” /></p>
<p style=زبان برنامه نویسی PHP را می اقتدار لبریز استفاده ترین گویش برنامه نویسی ذیل وب دانست. تا کنون بیش از ۷۰ % وب سایت ها اصلی استعمال از این زبان برنامه نویسی پیاده سازی شده اند. زبان PHP یک لهجه برنامه نویسی سمت سرور است یعنی کدهای نوشته شده بر بر روی سرور اجرا شده و نتیجه خروجی برای عضو ارسال می شود.

زبان برنامه نویسی PHP یک لهجه متن باز می باشد که در سال ۱۹۹۵ بوسیله راسموس لردورف ایجاد و ارائه شد. این زبان برنامه نویسی به ادله نوشته گشوده بودن و همینطور رایگان بودن، آیتم بخت اشخاص زیادی قرار گرفت و همینطور بسط های فراوانی برای همین زبان برنامه نویسی ارائه شد.

از همین زبان برنامه نویسی به مراد توسعه برنامه های زیر وب متعددی استفاده شد که از پاراگراف این برنامه ها می اقتدار به موارد ذیل اشاره کرد:

  • وردپرس: سیستم مدیر محتوا
  • جوملا: سیستم مدیر محتوا
  • دروپال: سیستم رئیس محتوا
  • اپن کارت: مغازه ساز آنلاین
  • مجنتو: فروشگاه ساز آنلاین
  • همینطور بسیاری از وب سایت های مطرح هم حیاتی استفاده از این زبان برنامه نویسی خط مش اندازی شده اند مانند شبکه اجتماعی فیسبوک و دایره المعارف ویکی پدیا و …

برنامه نویسی وب را <span class=changed>چطور</span> <span class=changed>بنیادی</span> یاد بگیریم؟” width=”700″ height=”215″ data-lazy-srcset=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/php-cms2.png 700w, https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/php-cms2-300×92.png 300w” data-lazy-sizes=”(max-width: 700px) 100vw, 700px” data-lazy-src=”https://youcode.ir/home/wp-content/uploads/2017/11/php-cms2.png” data-ll-status=”loaded” /></span></h4>
<h4 style=مزایای استعمال از PHP در حوزه طراحی وب سایت:

  • یادگیری آسان
  • شباهت بالای اوامر به زبان C
  • متن گشوده بودن و مجانی بودن
  • مختص طراحی صفحات وب است
  • سرعت اجرای بالا نسبت به سایر گویش های برنامه نویسی تحت وب
  • امکان اجرا و به کار گیری بر بر روی چند سیستم ادله و پلتفرم مختلف
  • امکان استفاده از پایگاه داده MySQL که اینکار سبب ارتقا امنیت دیتاها می شود.

 

 
 

 

Related Posts: